Koffietentoonstelling

tentoonstelling 'Zuivere koffie'
Deze compacte mobiele tentoonstelling is bedoeld voor Delftse bedrijven en organisaties die het gebruik van Fairtrade producten intern onder de aandacht willen brengen. Doel van de tentoonstelling is om het abstracte begrip Fairtrade een gezicht te geven en concreet te maken wat voor impact (on)eerlijke handel heeft in de dagelijkse praktijk van kleine koffieboeren.

Het eerste paneel laat zien wat Fairtrade precies is en aan welke eisen koffieproducenten en –handelaars moeten voldoen om het Fairtrade keurmerk te krijgen. Het tweede paneel laat zien wat Fairtrade certificering betekent in het dagelijks leven van kleine koffie producenten, in dit geval koffieboerinnen uit onze zusterstad Estelí in Nicaragua. En het derde paneel gaat over de mogelijkheden die je als Delfts bedrijf of als Delftse consument hebt om Fairtrade producten, met name koffie, te gebruiken.

De tentoonstelling is kosteloos te leen voor Delftse bedrijven en organisaties. Reserveer nu via post@fairtradedelft.nl of 06-42004083.